Vigtigste Anatomi

Nyrenografi med et kontrastmiddel

Du kan vurdere tilstanden af ​​urinsystemet, deres anatomiske struktur og struktur ved hjælp af forskellige metoder. De instrumentelle metoder omfatter ultralyd, MR, CT, radiografi. Men samtidig kan anatomiske abnormiteter og funktionsnedsættelser diagnosticeres ved hjælp af meget få typer studier. Disse omfatter en så informativ og tilgængelig diagnostisk metode som renal urografi ved anvendelse af et kontrastmiddel.

Hvad er grundlaget for metoden og indikationer for dets anvendelse

Survey urografi, eller opnåelse af et sort og hvidt billede af bughulen og retroperitonealrummet ved hjælp af et røntgenapparat gør det muligt at bestemme lokaliseringen af ​​nyrerne, urinerne og blæren. Men deres konturer er som regel sløret på grund af lagdelingen af ​​fremspring af andre organer eller øget luftighed i tarmene. Desuden kan denne metode ikke "se" tilstanden af ​​de indre hulrum i urinorganerne, vurdere deres funktionalitet, bestemme urinlederens eller nyrens bækken.

For at rette op på disse defekter og maksimere mulighederne for urografi, for at gøre reelle samtidige undersøgelser af renal udskillelsesfunktionen, gør ureternes transportrolle og blæreens akkumulerede værdi realistisk brug af kontrastmedier. På grund af anvendelsen af ​​særlige farmakologiske kontrastmidler blev metoden omtalt som kontrast urografi eller udskillelse eller intravenøs urografi.

Resultatet er et klart billede i form af hvide strukturer af alle rum og hulrum, hvor røntgenapparatet på tidspunktet for fiksering indeholdt et kontrastmiddel, der kaldes røntgenkontrast. Det bliver muligt at visualisere stoffets passage i alle urinafdelinger, for at bestemme strukturen af ​​nyreskålene og bækkenet for at vurdere udskillelsen af ​​nyrerne.

Derfor er anvendelsen af ​​renal urografi ved anvendelse af et kontrastmiddel mere foretrukket til diagnose, på trods af den stråling og den kemiske belastning, der udøves på patienten. Desuden er det bedre at anvende ikke-ioniske kontraster, såsom Urografin eller Vizipak, bedre tolereret af patienter.

Indikationerne for excretory urografi er ret omfattende i både voksen og barndom:

  • infektionssygdomme i urinsystemet;
  • Tilstedeværelsen af ​​smerter i lændehvirvelsøjlen eller maveskavheden
  • ændringer i urintest;
  • skader eller kirurgi på nyrerne, urinledere, blære;
  • medfødte anomalier;
  • urolithiasis.

Er der kontraindikationer for forskning?

Da kontrast urografi er samtidig anvendelse af kemikalier og stråling, er det selvfølgelig ikke muligt for alle kategorier af befolkningen. Det er kontraindiceret i følgende situationer:

  • hvis patienten er allergisk over for jod, hvilket betyder at brugen af ​​jodholdig kontrast er uacceptabel;
  • glomerulonefritis i det akutte stadium (i dette tilfælde vil en overskydende kemisk belastning forværre glomeruliets tilstand);
  • akut eller kronisk nyresvigt
  • hyperthyroidisme;
  • feokromocytom (binyretumor);
  • graviditet, amning.

I disse tilfælde vil præference ved valg af undersøgelsesmetode blive givet til en ultralyd eller MR.

Sådan forbereder du korrekt på urografi med kontrast

Formålet med denne undersøgelse er altid lavet individuelt, lægen skal finde ud af historiens funktioner, tilstedeværelsen af ​​baggrundssygdomme og allergisk stemning. Det anbefales at aflevere en biokemisk blodprøve på forhånd for at eliminere nyresvigt. Hvis der opdages nogen allergi hos en patient, 2-3 dage før urografi, udføres der passende behandling, og prednison anbefales på dagen for undersøgelsen.

Forberedelse af proceduren bliver ikke for vanskelig og byrdefuld for patienten. Det vigtigste punkt er at rense tarmene og reducere dets pneumatisering (luftighed). For at gøre dette inden for 3-4 dage før urografi er mejeriprodukter, gærbrød og wienerbrød, slik, alle bælgfrugter udelukket fra kosten. På studiedagen afbrydes morgenmaden, men du kan drikke usødet te. Derudover er det nødvendigt at tage aktivt kul eller andre sorbenter: 3-4 tabletter 3 gange om dagen.

Ved langvarig forstoppelse bør tarmrensning suppleres med milde afføringsmidler (Duphalac) eller Microlax Enema. Hvis behovet opstår, så før patienten får en rensende enema direkte på hospitalet.

Gennemførelse af forskning

En generel anbefaling for alle kontrastmidler er at foretage en foreløbig test af patientens følsomhed over for det lægemiddel, der skal administreres. Til dette vurderes reaktionen på 1 ml iodholdig opløsning inden for 3 minutter. Ved udseendet af karakteristiske symptomer er patienten forsynet med lægehjælp, og urografien med kontrast erstattes af alternative instrumentelle metoder.

Den anvendte mængde kontrastmateriale afhænger af patientens vægt og typen af ​​lægemiddel. Derfor skal doseringen beregnes meget nøjagtigt; for eksempel anvendes urografin i forholdet 1 gram pr. 1 kg humanvægt. Hos børn er Visipack mere foretrukket: 2 ml pr. 1 kg vægt, hvor maksimumsbeløbet er 50 ml. Hvis indførelsen af ​​kontrast ikke er en stråle, men drypper, multipliceres den beregnede mængde af stoffet med 2 og fortyndes med 5% glucoseopløsning, taget i samme volumen.

Overvågning af patientens tilstand udføres i løbet af proceduren, hvilket tager i gennemsnit 30 minutter til en time. I nogle tilfælde kan det vare i en og en halv time, hvis patienten for eksempel har en signifikant nedsat udskillelsesfunktion af nyrerne. Observation er nødvendig i tide for at diagnosticere forekomsten af ​​bivirkninger. Således kan en patient have en smag af jern i munden eller en følelse af varme gennem hele kroppen under proceduren. Disse betingelser går meget hurtigt og kræver ikke korrektion.

Men der er også forsinkede komplikationer af kontrast urografi, som udvikler sig lidt senere (normalt 1 dag) efter undersøgelsen. De angives meget sjældent, men stadig muligt:

  • Lokalt: hæmatom på det venøse punkteringssted, udvikling af flebitis (inflammation i blodåren)
  • Almindelig: hæmodynamiske lidelser, nefropati, nyresvigt.

Kontrast urografi udføres under stationære forhold eller på ambulant basis (i klinikken). Efter en negativ test for kontrastfølsomhed udføres først en radiograf, hvorefter resten af ​​præparatet injiceres, og den på hinanden følgende fiksering med billeder af processen med at bevæge det radioaktive stof begynder. I dette tilfælde kan patienten være i en udsat position eller for at vurdere nyrernes mobilitet i stående stilling. Efter at have modtaget en serie af billeder lavet på bestemte stadier, kan lægen fastslå forskellige anatomiske eller funktionelle abnormiteter hos urinorganerne, såvel som tilstødende strukturelle enheder.

Hvad er anmeldelser af patienter efter undersøgelsen

Alle voksne patienter, såvel som forældre til børn, der i henhold til strenge angivelser gennemgik urografi med indførelsen af ​​et kontrastmiddel, anerkender behovet for dette studie på trods af eksponering og muligheden for allergiske reaktioner. Derfor er anmeldelserne overvældende positive. Her er nogle af dem:

Med overholdelse af reglerne for at forberede patienten til forskning og kompetent teknik til at udføre urografi med kontrast, kan du få den mest pålidelige information. Uden det er det nogle gange umuligt at foretage en endelig diagnose til patienten og ordinere en passende behandling af sygdommen.

Urografi baby

pps I dag blev urografi gjort. Det er okay Vi vil ikke gøre cystografi endnu. Lægen sagde, at i tilfælde af tilbagefald, ville hun helt sikkert skulle gøre det. Jeg synes det er korrekt. Mens min datter og far ligger, sprøjter de antibiotika. Håber alt bliver bedre snart.

Mange tak for alle svarene! Når jeg selv ikke har stødt på noget, er det svært at forstå og forstå, og vigtigst synes det at du er den eneste så ulykkelige.

Fra onsdag til fredag ​​var Valya på hospitalet. Så hjemme. i dag gik de der igen. Uzi, ecg, blodprøver og en masse urinprøver udført. Mens pyelonefrit er ikke bekræftet, lægge urinvejsinfektion. Vi venter stadig på resultaterne af nogle urinprøver. De tilbød at lave cystoskopi - røntgen urin. Vi nægtede absolut. De tilbyder også en røntgen af ​​nyrerne. At være sikker på at se dem. Kontrast administreres ved injektion intravenøst ​​og tage billeder. Hvem gik igennem det, hvad? De skriver, at børn injiceres med beroligende midler, hvad er det?

ps Jeg har allerede næsten intet hoved. mens hun kun fik piller, som hun drikker godt. alt andet var også næsten smertefrit. men jeg er gal, når hun er der, og jeg er hjemme.

Renal urografi med og uden brug af et kontrastmiddel: forberedelse, anmeldelser, hvordan det går

Indsendt af: admin i For alle 01/28/2018 0 190 Visninger

Renal urografi: forberedelse og udvikling af undersøgelsen, anmeldelser

En af metoderne til undersøgelse af nyrernes patologier er urografi.

Ofte er patienterne ikke fuldt bevidst bange for at gennemføre en sådan diagnostisk undersøgelse på grund af den etablerede mening om smerten og skade på denne teknik.

Ofte er det ordineret til småbørn, hvis mødre er mere bange for virkningerne af stråling end en alvorlig sygdom, der ikke blev diagnosticeret i tide.

Faktisk er der absolutte indikationer for urografi, og der er tilfælde, hvor en alternativ procedure er meget mindre informativ.

Derudover er renal urografi smertefri, og strålingen er minimal. Det eneste, der bør overvejes, er mulige allergiske reaktioner og kontraindikationer.

Renal urografi er en undersøgelse, der bruger røntgenstråler.

Med det, et øjebliksbillede af nyrerne, ureter, blære.

Renal urografi kan udføres med eller uden kontrastmiddel. Ofte tages der flere billeder i forskellige fremskrivninger, og med bestemte intervaller, hvorefter dynamiske processer undersøges.

Proceduren er foreskrevet i sådanne tilfælde:

Proceduren er forbundet med ioniserende stråling, så det har nogle kontraindikationer. Derudover er der yderligere begrænsninger ved anvendelse af et kontrastmiddel.

Undersøgelsen udføres ikke i tilfælde af:

  • graviditet og amning
  • slagtilfælde og hjerteanfald
  • jodintolerans;
  • positiv test for allergi, et stof der anvendes som kontrast
  • nyresvigt
  • tilstand af chok;
  • en høj grad af blødning.

Der er tre hovedtyper af renal urografi, gennemgang, udskillelse og intravenøs:

  1. Sightseeing er faktisk en almindelig røntgen af ​​nyrenområdet. Ved hjælp af denne undersøgelse bestemmer tilstedeværelsen af ​​sten, parasitter og tumorer. Undersøgelsen udpeges om nødvendigt for yderligere at undersøge nyrernes placering, deres skygger, konturer.
  2. Excretory - dette er en radiopaque undersøgelse baseret på nyrernes nyrefunktion. Patienten injiceres med et kontrastmiddel, og et billede tages på det tidspunkt, hvor de begynder at udlede det.
  3. Intravenøs kræver også indførelse af et radiopent stof, men flere skud tages. Undersøgelsen bruges til at vurdere graden af ​​eliminering af kontrast. Det kan registrere sådanne sygdomme: hydronephrosis og hydroureter, rynker og strækninger af nyrerne, cyster, neoplasmer og andre.

Der er flere punkter, der påvirker kvaliteten af ​​røntgenstrålen under urografi, nemlig:

  • mængden af ​​urin i blæren;
  • mængden af ​​afføring i tarmen
  • forøget gasdannelse.

For at maksimere informationsindholdet i proceduren og beskytte dig mod mulige bivirkninger, skal du, når du forbereder nyrernes urografi ved brug af et kontrastmiddel, følge visse regler og anbefalinger fra lægen:

  1. For at udelukke nyresvigt skal du donere blod til biokemi.

Undersøgelsen varer ca. 45 minutter. Men tiden kan variere afhængigt af det enkelte vidnesbyrd.

Før en diagnostisk undersøgelse skal lægen i detaljer forklare patienten, hvordan den vil passere, hvilke lægemidler der kan anvendes, advare om bivirkninger og modtage skriftligt samtykke.

Mulig anvendelse af analgetika eller sedativer, hvis patienten er meget bekymret.

Før urografi startes, fjernes alle metalgenstande fra patientens krop. Ofte foretages urografi med brug af et kontrastmiddel i forbindelse med gennemgangen.

Til behandling af nyresygdomme bruger vores læsere med succes Galina Savina-metoden.

Således udføres der først og fremmest en røntgen af ​​uretret, nyrerne og urinvejen. Lægen vurderer resultatet.

Intravenøst ​​lægemiddel Urografin, Ultravist eller andet anvendt til fluoroskopi.

Obligatorisk præ-test for allergi, hvis det ikke er sket før. Kontrastmiddelet administreres i en dosis på 20-40 ml.

Hvis intravenøs urografi udføres, tages der billeder, oftest på 3, 7 og 15 minutter. I nogle tilfælde tilføjes senere billeder, og billeder i stående stilling vurderer nyrernes funktion over tid.

Anmeldelser af patienter, der står overfor nyrernes urografi med brug af et kontrastmiddel på deres egen personlige oplevelse.

De gjorde proceduren for barnet for at bestemme kvaliteten af ​​nyrens arbejde, hvis funktionalitet var i spørgsmålet. Før proceduren spurgte lægen om jeg var gravid, da det viste sig, at gravide mødre ikke kunne deltage i urografi.

Jeg var nødt til at ringe bedstemor, som var ret svært at holde barnet i så lang tid, og barnet var meget nervøst. Men alt viste sig godt.

De tog en ambulance ind på hospitalet med høj feber. Lægen besluttede straks, at problemet var med nyrerne. En ultralydsmaskine blev bragt ind og diagnosticeret. Ultralyd er rent.

Derefter gjorde lægen antagelsen om, at du måske bør forsøge at bruge en x-ray. Lavede en flod og introducerede et kontrastmiddel. Så lå han liggende et par skud med korte intervaller.

Billederne viste, at i en af ​​nyrerne er en meget lille sten, men ikke på et meget godt sted. Så blev han fjernet. Det er godt, at hospitalet havde mulighed for at gennemføre denne undersøgelse.

Der var alvorlige smerter i lænderegionen, gik til hospitalet og bestod testene, og besøgte også urologen. Efter en ultralyd fandt man nogle mærkelige inklusion. Lægen foreslog en tumor. Og testene var ikke så meget. Derefter tilbød lægen at gennemgå urografi.

Blev udnævnt til revision og intravenøs. Et par dage holdt en kost, lavede en enema. Et temmelig ubehageligt øjeblik var med administrationen af ​​medicinen, plus et udslæt optrådte senere, og lægen beordrede at tage antihistaminer. Fundet en cyste

I nogle tilfælde efter og under proceduren kan følgende reaktioner og komplikationer forekomme:

  1. Varme og smag af jern i munden. Det første symptom er forbundet med spredningen af ​​et kontrastmiddel gennem kroppen, det andet med stråling.
  2. Udslæt, hævelse og andre tegn på mild allergisk reaktion.
  3. Der har været tilfælde af pludselig indtræden af ​​nyresvigt.
  4. Blodtrykket kan falde.

I fotosekretærens urografi af nyrerne.

Efter diagnosen udstedes patienten, afhængigt af studiens art, en eller flere røntgenbilleder.

Billeder kan udstedes på film eller digitalmedie. Lægen, i hvilken patienten observeres, ser på billederne og på grundlag af dem gør en konklusion.

Denne metode til diagnose er i nogle tilfælde den mest informative end den tilgængelige. Meget ofte kan du få resultater, der adskiller sig fra ultralydsresultaterne.

Dette skyldes den høje kontrast af sådanne billeder, i tilfælde af urografi ved hjælp af kontrast. Selvfølgelig er en sådan procedure ikke den sikreste, men der er tidspunkter, hvor det ikke kan undgås.

38mama.ru - for Irkutsk forældre, med kærlighed!

Nyheder:

  • PAPA + MOM = sted for forældre til Irkutsk "
  • Sport, skønhed og sundhed "
  • Sundhed »
  • Spørgsmål til lægen Vadim Asadulin (Moderator: Juha) "
  • Rådgive et alternativ til intravenøs urografi med kontrast

Forfatter Emne: Advise et alternativ til intravenøs urografi med kontrast (Læs 1730 gange)

0 brugere og 1 gæst ser dette emne.

Effektiviteten af ​​nyrernes urografi

Renal urografi involverer administration af et kontrastmiddel og efterfølgende røntgenundersøgelser. Læger som regel begynder med det, hvis der er mistanke om sygdomme i urinorganerne.

Forberedelse til urografi har sine egne egenskaber, som er forbundet med en række aktiviteter for at finde kontraindikationer. For at forhindre forvrængning i det resulterende billede er det nødvendigt at udføre manipulationer for at frigive tarmen.

Handlingsalgoritme

Inden en nyreturografi udføres, er det nødvendigt at:

  1. At passere blodbiokemi. Dette er gjort for at bestemme nyresvigt.
  2. Lav en test på tolerancen for et kontrastmiddel (især iodholdigt lægemiddel) og forebyggelse af en allergisk reaktion.
  3. 2 dage før nyreturografi er det nødvendigt at fjerne helt frisk frugt og grøntsager fra kosten, samt slik, brød og bælgfrugter.
  4. Det sidste måltid skal være senest kl. 18.00. Inden røntgenundersøgelsen påbegyndes, skal enema udføres.
  5. En dag før proceduren er det nødvendigt at reducere mængden af ​​forbrugt væske. Dette gøres for at øge kontrasten af ​​de modtagne billeder.
  6. Om morgenen skal du lave en enema igen, at spise er forbudt.

Urografi er ikke så simpelt manipulation som det kan synes ved første øjekast. Der er flere muligheder for udførelse og hver har sine egne egenskaber:

  • ekskretionsorganerne;
  • intravenøs;
  • sightseeing.

Patienten skal forstå, at det igangværende forberedelse til diagnosen ikke vil være begrænset til forsøg med henblik på at bestemme den allergiske reaktion og mulige bivirkninger. Specialisten under samtalen med patienten skal beskrive essensen af ​​metoden og de tilstræbte mål. Dette skal gøres, da mange patienter begynder at panikere, og dette kan påvirke de opnåede resultater.

Undersøgelsesdiagnostik

Læger foreskriver denne type diagnose, hvis der er behov for at studere formen, funktionaliteten og placeringen af ​​organerne i det urogenitale system og benene i bækkenområdet.

Survey urografi af nyrerne kan opdage tumorer, parasitter og en række andre problemer.

Patient forberedelse har specifikke funktioner baseret på korrekt kost. Det hjælper med til at forhindre øget dannelse af gas. Derudover må vi ikke glemme at tage polyfenan og aktiveret kulstof - de præsenterede præparater hjælper med at lokalisere nyresvigt.

Det sidste måltid skal være senest 12 timer fra den foregående dag. Efter at have spist et par kager på tom mave, kan du kun komplicere ting. Tomme tarmer vil begynde at udlede gasser, hvilket vil reducere kvaliteten af ​​de resulterende billeder. Om aftenen og morgenen bør tiden helt sikkert gøre enemas.

Excretory metode

Grundlaget for denne teknik er fordelingen af ​​det studerede organs funktion. Røntgenbilleder er færdige, når nyrerne begynder at kontrastere. Grundlaget for undersøgelsen er påvisning af fremmede væsker i bækkenet samt tilstedeværelsen af ​​forskellige tumorer.

I starten skal patienten passe på, at alle fækale masser og gasser fra tarmen elimineres fuldstændigt. Det er selvfølgelig ikke så nemt. Fordi læger anbefalede at tage 20-30 gram. ricinusolie kort før starten, samt 5-6 tabletter aktivt kul om morgenen og aftenen. Hvis alt blev gjort korrekt, kan lægen undersøge ikke kun funktionelle, men også morfologiske egenskaber hos nyrerne.

Intravenøs undersøgelse

I betragtning af intravenøs urografi begynder der som regel indsamling af anamnese. I det indledende stadium rengøres tarmene af fækale masser udover de akkumulerede gasser. Patienten skal følge en diæt, der vil blive ordineret af den behandlende læge. Kun han vil kunne registrere en liste over fødevarer, der ikke skal være i kosten.

Under forberedelsen af ​​børn til ovennævnte procedure er det nødvendigt at udelukke morgenfodring. Først da kan du give din baby en lille del af flydende mad gennem brystvorten. Således kommer den mindste mængde luft ind i tarmhulen. Tarmsløjfer begynder at blive trukket ned, hvis mave-tarmkanalen er fyldt med luft. Unge patienter, der har øget dannelse af gas, er det nødvendigt at drikke medicin, som reducerer dannelsen af ​​gas. Blandt dem er Espumizan og Simethicone.

Vi må ikke glemme, at lægen skal beskæftige sig med valget af lægemidlet på baggrund af det nuværende kliniske billede og organismens individuelle karakteristika. Alimentary partikler kan fjernes fra kroppen gennem rensende enemas ved hjælp af Duphalac, Microlax, etc. Vi må ikke glemme den allergiske reaktion, der kan forekomme ved indførelsen af ​​et kontrastmiddel.

Inden opstart af urografi skal lægen identificere alle kontraindikationer, blandt hvilke indførelsen af ​​et kontrastmiddel og dets efterfølgende effekt på legemet spiller den største rolle. Retrograd urografi udføres ikke i tilfælde af chok eller intensiv behandling.

En af de andre kontraindikationer kan betragtes som en overtrædelse af ekskretionsfunktionen hos nyrerne. Dette skyldes, at informationsindholdet i den fremlagte metode er ret høj, men vi bør ikke glemme giftighed. Patienten skal straks fortælle lægen om nyresvigt, hvis sygdommen virkelig er.

Urografi er begrænset i tilfælde af:

  • graviditet og amning
  • diabetes mellitus.

Undersøgelsen vil kun blive gennemført, hvis det vil være et strenge vidnesbyrd om en læge, og andre metoder vil ikke være gældende.

Patientanmeldelser

Feedback om en sådan undersøgelse er ret positiv.

Vladlena, 22, Moskva.

Hej alle sammen I lang tid blev jeg plaget af ubehag i ryggen, og når urinering opstod, opstod der alvorlig ubehag. Træt af lidelse gik hun til lægen, som foreskrev en urografi. Hun gjorde alt, hvad han sagde, og nu kom dagen for proceduren.

De lavede en injektion, gik til røntgen. Efter det første skud måtte jeg vente yderligere 20 minutter. I alt blev 4 skud taget, og det tog ikke mere end en time.

Jeg kan sige en ting - proceduren er enkel og smertefri. Lægen viste endog et sandkorn på billedet, som interfererede med søvn hele tiden. Regelmæssige røntgenbilleder vil aldrig kunne vise problemet. Det eneste negative, jeg kan bemærke, er en allergisk reaktion på et kontrastmiddel.

God aften. Lægen sendte til urografi. Fra begyndelsen kunne jeg ikke lide navnet på proceduren. For det første blev der lavet et jodnet for at bestemme allergier, det forekom ikke. Derefter lavede de en injektion og sendte derefter en røntgenstråle.

De tog 3 billeder: den generelle plan, mens de stod og lå ned. Proceduren tog ikke mere end 30 minutter, og resultaterne blev modtaget om 20 minutter. Der er ikke noget at være bange for, sundhed er afgørende.

Intravenøse urografi anmeldelser

09 Nov 2016, 23:37


Marissabel

  • Ja, det kan. Efter urografi har vi altid mere end normalt ekspansion

    10. november 2016, 07:49

    10. november 2016, 09:56


Vika24
  • Inna28, cystografi kan gøres uden bedøvelse, selvfølgelig bliver du nødt til at opleve ikke de mest behagelige øjeblikke og holde babyen i nogen tid, men det er muligt. Ja, og hvorfor ekstra bedøvelse, omend kortvarig? Hvor gammel er din dreng?

    10. november 2016, 15:04

    10. november 2016, kl. 16:36

    10. november 2016, 9:50

    10. november 2016, kl. 21:57


Vika24
  • Måske ville de lave en cystoskopi?
    Ved cystografi ses tilstedeværelsen af ​​tilbagesvaling normalt, kontrast indføres i blæren gennem kateteret, et billede tages, og det andet billede tages, når barnet pisser.

    Renal urografi: forberedelse og udvikling af undersøgelsen, anmeldelser

    En af metoderne til undersøgelse af nyrernes patologier er urografi.

    Ofte er patienterne ikke fuldt bevidst bange for at gennemføre en sådan diagnostisk undersøgelse på grund af den etablerede mening om smerten og skade på denne teknik.

    Ofte er det ordineret til småbørn, hvis mødre er mere bange for virkningerne af stråling end en alvorlig sygdom, der ikke blev diagnosticeret i tide.

    Faktisk er der absolutte indikationer for urografi, og der er tilfælde, hvor en alternativ procedure er meget mindre informativ.

    Derudover er renal urografi smertefri, og strålingen er minimal. Det eneste, der bør overvejes, er mulige allergiske reaktioner og kontraindikationer.

    Hvad er kernen i metoden?

    Renal urografi er en undersøgelse, der bruger røntgenstråler.

    Med det, et øjebliksbillede af nyrerne, ureter, blære.

    Renal urografi kan udføres med eller uden kontrastmiddel. Ofte tages der flere billeder i forskellige fremskrivninger, og med bestemte intervaller, hvorefter dynamiske processer undersøges.

    Hvornår er en undersøgelse foreskrevet?

    Proceduren er foreskrevet i sådanne tilfælde:

    • nedre rygskade;
    • tilstedeværelsen af ​​blod i urinen
    • mistænkt nyre, ureter eller blære sten;
    • postoperativ kontrol
    • mistænkt tumorsygdom
    • uspecificeret årsag til hypertension
    • mistanke om abnormiteter i nyreudviklingen
    • krænkelse af urin, tilstedeværelse af ødem.

    Begrænsninger og kontraindikationer

    Proceduren er forbundet med ioniserende stråling, så det har nogle kontraindikationer. Derudover er der yderligere begrænsninger ved anvendelse af et kontrastmiddel.

    Undersøgelsen udføres ikke i tilfælde af:

    • graviditet og amning
    • slagtilfælde og hjerteanfald
    • jodintolerans;
    • positiv test for allergi, et stof der anvendes som kontrast
    • nyresvigt
    • tilstand af chok;
    • en høj grad af blødning.

    Hvilke typer forskning er der, og hvad er forskellen

    Der er tre hovedtyper af renal urografi, gennemgang, udskillelse og intravenøs:

    1. Sightseeing er faktisk en almindelig røntgen af ​​nyrenområdet. Ved hjælp af denne undersøgelse bestemmer tilstedeværelsen af ​​sten, parasitter og tumorer. Undersøgelsen udpeges om nødvendigt for yderligere at undersøge nyrernes placering, deres skygger, konturer.
    2. Excretory - dette er en radiopaque undersøgelse baseret på nyrernes nyrefunktion. Patienten injiceres med et kontrastmiddel, og et billede tages på det tidspunkt, hvor de begynder at udlede det.
    3. Intravenøs kræver også indførelse af et radiopent stof, men flere skud tages. Undersøgelsen bruges til at vurdere graden af ​​eliminering af kontrast. Det kan registrere sådanne sygdomme: hydronephrosis og hydroureter, rynker og strækninger af nyrerne, cyster, neoplasmer og andre.

    Forberedelse til undersøgelsen

    Der er flere punkter, der påvirker kvaliteten af ​​røntgenstrålen under urografi, nemlig:

    • mængden af ​​urin i blæren;
    • mængden af ​​afføring i tarmen
    • forøget gasdannelse.

    For at maksimere informationsindholdet i proceduren og beskytte dig mod mulige bivirkninger, skal du, når du forbereder nyrernes urografi ved brug af et kontrastmiddel, følge visse regler og anbefalinger fra lægen:

    1. For at udelukke nyresvigt skal du donere blod til biokemi.
    2. For at teste for allergier, skal du i en tid før undersøgelsen indtaste en lille mængde kontrastmidler subkutant og overvåge reaktionen. Nogle gange anvendes jodnet.
    3. 48 timer udelukker fiberrige fødevarer, der øger dannelsen af ​​gas: sort brød, bælgfrugter, slik, frisk frugt og grøntsager. Det anbefales også at udelukke produkter, der er dårligt tolereret individuelt, for eksempel mejeriprodukter.
    4. Det sidste måltid anbefales senest på natten før.
    5. Lav en enema om morgenen eller to gange om aftenen før og om morgenen før proceduren.
    6. I nogle tilfælde er lægen ordineret afføringsmidler.
    7. Brugen af ​​en mindre mængde væske på tærsklen vil øge billedets kontrast ved at øge koncentrationen af ​​urin.
    8. Nogle gange bliver patienten bedt om at tage præ-sorberende lægemidler, især aktiveret kulstof.

    Hvordan foregår undersøgelsen?

    Undersøgelsen varer ca. 45 minutter. Men tiden kan variere afhængigt af det enkelte vidnesbyrd.

    Før en diagnostisk undersøgelse skal lægen i detaljer forklare patienten, hvordan den vil passere, hvilke lægemidler der kan anvendes, advare om bivirkninger og modtage skriftligt samtykke.

    Mulig anvendelse af analgetika eller sedativer, hvis patienten er meget bekymret.

    Før urografi startes, fjernes alle metalgenstande fra patientens krop. Ofte foretages urografi med brug af et kontrastmiddel i forbindelse med gennemgangen.

    Således udføres der først og fremmest en røntgen af ​​uretret, nyrerne og urinvejen. Lægen vurderer resultatet.

    Intravenøst ​​lægemiddel Urografin, Ultravist eller andet anvendt til fluoroskopi.

    Obligatorisk præ-test for allergi, hvis det ikke er sket før. Kontrastmiddelet administreres i en dosis på 20-40 ml.

    Hvis intravenøs urografi udføres, tages der billeder, oftest på 3, 7 og 15 minutter. I nogle tilfælde tilføjes senere billeder, og billeder i stående stilling vurderer nyrernes funktion over tid.

    Patienter siger

    Anmeldelser af patienter, der står overfor nyrernes urografi med brug af et kontrastmiddel på deres egen personlige oplevelse.

    De gjorde proceduren for barnet for at bestemme kvaliteten af ​​nyrens arbejde, hvis funktionalitet var i spørgsmålet. Før proceduren spurgte lægen om jeg var gravid, da det viste sig, at gravide mødre ikke kunne deltage i urografi.

    Jeg var nødt til at ringe bedstemor, som var ret svært at holde barnet i så lang tid, og barnet var meget nervøst. Men alt viste sig godt.

    Katerina, 29

    De tog en ambulance ind på hospitalet med høj feber. Lægen besluttede straks, at problemet var med nyrerne. En ultralydsmaskine blev bragt ind og diagnosticeret. Ultralyd er rent.

    Derefter gjorde lægen antagelsen om, at du måske bør forsøge at bruge en x-ray. Lavede en flod og introducerede et kontrastmiddel. Så lå han liggende et par skud med korte intervaller.

    Billederne viste, at i en af ​​nyrerne er en meget lille sten, men ikke på et meget godt sted. Så blev han fjernet. Det er godt, at hospitalet havde mulighed for at gennemføre denne undersøgelse.

    Larissa

    Der var alvorlige smerter i lænderegionen, gik til hospitalet og bestod testene, og besøgte også urologen. Efter en ultralyd fandt man nogle mærkelige inklusion. Lægen foreslog en tumor. Og testene var ikke så meget. Derefter tilbød lægen at gennemgå urografi.

    Blev udnævnt til revision og intravenøs. Et par dage holdt en kost, lavede en enema. Et temmelig ubehageligt øjeblik var med administrationen af ​​medicinen, plus et udslæt optrådte senere, og lægen beordrede at tage antihistaminer. Fundet en cyste

    Valery

    Mulige komplikationer og komplikationer

    I nogle tilfælde efter og under proceduren kan følgende reaktioner og komplikationer forekomme:

    1. Varme og smag af jern i munden. Det første symptom er forbundet med spredningen af ​​et kontrastmiddel gennem kroppen, det andet med stråling.
    2. Udslæt, hævelse og andre tegn på mild allergisk reaktion.
    3. Der har været tilfælde af pludselig indtræden af ​​nyresvigt.
    4. Blodtrykket kan falde.

    I fotosekretærens urografi af nyrerne.

    Efter diagnosen udstedes patienten, afhængigt af studiens art, en eller flere røntgenbilleder.

    Billeder kan udstedes på film eller digitalmedie. Lægen, i hvilken patienten observeres, ser på billederne og på grundlag af dem gør en konklusion.

    Denne metode til diagnose er i nogle tilfælde den mest informative end den tilgængelige. Meget ofte kan du få resultater, der adskiller sig fra ultralydsresultaterne.

    Dette skyldes den høje kontrast af sådanne billeder, i tilfælde af urografi ved hjælp af kontrast. Selvfølgelig er en sådan procedure ikke den sikreste, men der er tidspunkter, hvor det ikke kan undgås.

    Urografi: Hvordan er det gjort, patient forberedelse, anmeldelser, pris

    En af de mest almindelige og effektive måder at studere urinsystemets organer på er nyrernes urografi ved hjælp af et kontrastmiddel. Urografi er den mest illustrative procedure til undersøgelse af betingelserne for nyrer og blære. Mange mennesker tror fejlagtigt, at denne undersøgelse er smertefuld og sundhedsfarlig. Grundlaget for urografi er røntgenstråler. De viser tilstanden af ​​nyrer, urinledere, blære og andre organer gennem manifestationen af ​​et kontrastvæske.

    Typer af urografi

    Der er flere typer urinsystemet urografi:

    • Survey urografi af nyrerne. Med denne type undersøgelse udføres en røntgen af ​​nyrerne. Survey urografi hjælper med at bestemme størrelsen, positionen og skyggerne af organerne, muligheden for nyresten, parasitter eller cyster af enhver størrelse;
    • Excretory kontrast urografi. Denne metode er baseret på, at nyrerne kan fremhæve kontrasten, når den kommer ind i blodet. Kontrast urografi er baseret på fotografier på tidspunktet for input og fremhæver kontrast;
    • Intravenøs urografi. Med denne metode injiceres kontrastvæsken gennem et specielt kateter placeret på venen. Intravenøs urografi adskiller sig fra udskillelse, idet billedet kun tages et par gange;
    • Retrograd urografi. Denne type urografi udføres ved at injicere væske direkte ind i hulrummet af et indre organ uden brug af blod. Denne type undersøgelse er bedst egnet til personer med stor risiko for at udvikle en allergisk reaktion.

    Indikationer og kontraindikationer for urografi

    Retrograd urografi og andre undersøgelser af denne art udføres kun med seriøse indikatorer. De kan være som følger:

    • Detaljeret diagnose af eventuelle neoplasmer i nyrenområdet: kræft, cyster;
    • Hvis du har mistanke om parasitisk mikroflora i nyrerne og andre organer i urinsystemet;
    • For at studere størrelsen, nyrernes stilling, deres mulige medfødte eller erhvervede som følge af skadesforstyrrelser;
    • Ved diagnose og behandling af urolithiasis;
    • At fastslå årsagerne til urin i blodet, alvorligt ødem, hypertension.

    Ofte bruges kontrasturografi til at overvåge patientens tilstand efter at have udført nogen operation på organerne i det urogenitale system.

    Der er en række kontraindikationer for nyrernes urografi. At foretage en sådan undersøgelse kan ikke:

    • Under graviditet og amning
    • I nærvær af en allergisk reaktion på lægemidler indeholdende iod;
    • Hvis du har mistanke om iodintolerance
    • I tilfælde af blødning i urinsystemet eller en høj risiko for forekomsten
    • I nogle sygdomme i nyrerne, herunder smitsomme
    • Efter at have ramt slagtilfælde og hjerteanfald i løbet af året
    • I en tilstand af smerte eller et andet chok;
    • Med nyresvigt.

    Kontraindikationer er baseret på, at resultaterne i nogle sygdomme kan være forkerte. Desuden kan ioniserende stråling under visse omstændigheder være skadelig for kroppen.

    Forberedelse til en nyreurografi procedure

    Effektiviteten af ​​proceduren påvirkes primært af forberedelsen til undersøgelsen med intravenøs urografi. Resultaterne af proceduren kan påvirkes af patientens tilstand, tilstedeværelsen af ​​gas og afføring i tarmen, mængden af ​​urin i nyrerne og blæren.

    For en effektiv procedure er følgende trin nødvendige, hvilket nødvendigvis skal omfatte forberedelse til intravenøs urografi:

    1. Det er nødvendigt at bestå test nogle dage før proceduren: generel og biokemisk analyse af blod, urinalyse for smitsom mikroflora. En blodprøve vil hjælpe med at identificere mulig nyresygdom;
    2. Tage en test for allergi mod jod. Den enkleste måde at bestemme jodintolerance på er et simpelt jodnet. Det kan anvendes hjemme. Hvis der forekommer alvorlig irritation i stedet for retikulumet, bør proceduren afbrydes.
    3. Et par dage før proceduren fra kosten er det nødvendigt at udelukke produkter, der har en stor mængde fiber. De fremkalder en øget dannelse af gasser. Med samme formål er kulsyreholdige drikkevarer og mineralvand udelukket;
    4. Det sidste måltid skal være så let som muligt. Den kan udføres senest seks om aftenen før proceduren;
    5. Forberedelse til proceduren indbefatter nødvendigvis en formiddagens rensning. Den er produceret således, at afføringen masser ikke presser organerne i urinsystemet og påvirker ikke resultatet.
    6. Hvis patienten har problemer med mave-tarmkanalen, er han desuden foreskrevet laksemidler og aktivt kul;
    7. Det er bedst at urinere så koncentreret som muligt. For at gøre dette er det nødvendigt at reducere mængden af ​​væske forbruges dagen før proceduren.

    Hvordan er proceduren for kontrast nyreturografi

    Proceduren for nyrernes urografi med brug af et kontrastmiddel er ikke ret alvorligt. Patienten er normalt ikke indlagt på hospitalet. Hvis dette sker, er det først efter hovedproceduren for at fjerne eventuelle komplikationer.

    Ofte har patienter et spørgsmål om, hvordan proceduren udføres i tide. Direkte urografi af nyrerne med brug af et kontrastmiddel tager cirka 45 minutter. Denne gang er nok at introducere stoffet og følge dets udskillelse gennem nyrerne og blæren. Til den samlede tid er det nødvendigt at tilføje tid til forberedende forberedelser og efterprocedur manipulationer.

    Lige før proceduren forklarer lægen til patienten, nøjagtigt hvilke lægemidler der skal anvendes, og hvordan proceduren skal udføres. Hvis patienten er meget bekymret, er brugen af ​​lette sedativer acceptabel. Før proceduren er det nødvendigt at fjerne alle genstande og metaldekorationer.

    Direkte under proceduren injicerer lægen en lille mængde af lægemidlet til fluoroskopi. Billeder tages efter tre, derefter syv og femten minutter efter administration af lægemidlet i forskellige positioner. Det er en røntgenstråle på forskellige tidspunkter og i forskellige fremskrivninger, som hjælper med til mere præcist at bestemme problemet.

    Efter en halv time frigives patienten fra operationsbordet, men i flere timer forbliver underlagt streng lægeundersøgelse. Dette gøres for at udelukke mulige komplikationer efter proceduren.

    Når intravenøs kontrast urografi af nyrekomplikationer er yderst sjældne. De er hovedsageligt forbundet med de allerede eksisterende problemer med nyrerne eller blæren, de er en negativ reaktion fra kroppen til indsprøjtede kontrasterende væsker.

    Anmeldelser af urografiproceduren

    Nyren urografi procedure skulle udføres af min 10-årige søn. På hans alder blev enuresis et alvorligt problem. Før proceduren fik han en lille mængde af beroligende og antiallergisk medicin. Lægen spurgte ham altid om at ligge stille. Det er meget svært for børn at gøre en sådan procedure, men med det har vi stadig fundet problemet.

    Meget dårlig tilbage, trukket i underunderlivet. Efter hypotermi blev det smertefuldt at gå på toilettet, hver dag "jaget" mere og mere ofte. Jeg vendte mig til en urolog, men testene viste lidt. Ved hjælp af urografi blev en ændring i nyrevæv og lille sand diagnosticeret.

    Alexander, 50 år

    På grund af kroniske problemer med nyrer og blære måtte jeg gennemgå en urografi procedure flere gange. En gang gjorde en anmeldelse, resten - intravenøs. Alt er smertefrit og hurtigt. Det eneste ubehagelige øjeblik var en enema.

    Intravenøse urografi anmeldelser

    God eftermiddag, alle! Efter en abdominal ultralyd blev jeg foreskrevet en urografi. Med hensyn til forberedelse sagde de at tage afføringsmiddel. Forud for dette tog afføringsmidler ikke. Undersøgelsen er planlagt til morgen kl. 10.00. Pludselig hurtigt)

    Og hvornår skal man tage det? Om eftermiddagen, om aftenen eller om morgenen. Nu ogkuyu, hvad venter mig, hvad man kan forvente af tarmene og kolostomi? At være uden diarré på undersøgelsen. Del hvem der tog afføringsmiddel. Vil Guttalaks passe (med skræm købte jeg det allerede)?

    Tænkte hvor at skrive i kolostomi eller her? Skrev her, zhezh problem med nyrerne og urinlægen.

    Fortæl mig hvordan du skal være, tak.

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    Hej, Annie! Hvis i min erfaring lige nu! Indtil det begynder at handle! Vi bliver nødt til at køre på toilettet flere gange))). Hvis det er nødvendigt om morgenen - især - på det tidspunkt tror jeg, at tarmen vil gøre sit arbejde og roe ned! Og du bør ikke tage meget - du har ikke intestinal FCC, jeg ved virkelig ikke, hvad urografi er, men jeg tror, ​​at de ikke injicerer noget i tarmene. Bare - tarmen skal være fri. og tag en plastikflaske med dig i morgen, så hvis tarmene pludselig virker, har du tid til at vaske posen på toilettet. Og selvfølgelig er der servietter og reservedele allerede skåret KP. Succes til dig!

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    Anuta, overser ikke. ))) Rensning af tarmene til vores bror - et normalt fænomen i undersøgelsen. Læger, der har tildelt dig studier på urostomi, genforsikres)) i planen, så det er klart overalt, dvs. Kalopriyemnik vil være på plads, men tarmen til "tavs" og ikke forstyrre arbejde. Meget godt Det er tvivlsomt, at du vil blive tvunget til at tage katapriet ud, men BabaGalchonok er mundtlig tale om den ekstra kataprium, dvs. hvis det er tvunget til at fjerne, så var det at være ekstra.

    Generelt er det bedre at bruge FORLAX til at rense tarmene og begynde at drikke det, før de går i seng i 5-6 timer for at sove godt om natten og være fuldt forberedt og med tyndtarm om morgenen. Det tager mig 3 pakker at rense (1 pakning pr. Liter vand fortyndes). Drikke et glas hvert 15. minut. "Opposition" er relativ, men suger et stykke citron efter at have drukket et glas vil ikke ødelægge billedet, men vil tilføje behagelighed. Efter 1 liter begynder tarmene at rydde, posen skal rengøres oftere. Den tredje liter spilder allerede grundigt tarmene, og der er kun vand. Ved morgen bliver du ren som en engel. Naturligvis bør du glemme middag og morgenmad. Inden undersøgelsen kan eller kan du ikke drikke vand afhængigt af din urostomi og lægeens anvisninger.

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    Baba Galchonok, Milusha, hej) Situationen var som følger. At gå på en aftale med en urolog besluttede jeg at forberede mig. Det blev besluttet at bringe sammen med ultralyd også urografi. For at gøre billedet klarere. (Som anbefalet af en ultralyd og behandling af onkolog.) Og spar penge, så at sige. Desuden registrerede de mig for urografi hurtigt, lige om dagen - i morgen telefonisk sagde de enten Fortrans eller et andet afføringsmiddel til at drikke for at gøre sig klar. Efter at have studeret oplysningerne og modtaget høringen af ​​lægen på forummet besluttede jeg at blive rengjort af fortrans. For sikkerheden koster studiet 3200. Og så begyndte jeg tre Kunne 2.5. Og hun begyndte at vente på resultatet. Og der er ikke noget resultat. En time er gået, to - intet resultat, kun længsel, udbrud fra en fuld mage og kvalme. Jeg tolererer det. Jeg venter. Ved otte begyndte opkastning. Nu forsøger at distrahere. Jeg skriver på forummet. Generelt kaldte jeg urologen (jeg havde nerveen), sagde han, at hun kl. 8:15 i morgen ville komme med alt, hvad der var, og der ville han se på alt og planlægge prøver om nødvendigt.

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    Anuta, urografi er en undersøgelse af hele urinsystemet, og i vores tilfælde er kun nyrernes arbejde forblevet. Før røntgenstråler indsprøjtes et kontrastmiddel i en vene, så det observeres, da det udskilles af nyrerne. Tarmsystemet (godt eller hvad der er tilbage) er stort set, det vigtigste er, at der ikke er gasser. Min mand gjorde en lignende procedure uden nogen forberedelse. Med tarmene lidt genforsikrede. Fortrans - rædsel, det er muligt og lettere noget. Det vigtigste, der før undersøgelsen om aftenen eller om morgenen var en stol.

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    Anuta, Fortrans er ikke fuld druer og alle tre liter uden en pause, og et glas hver 15-20 minutter !!

    Du har overfyldt maven og derfor opkastning.

    Nu for situationen. FØRSTE - Jeg ville straks fjerne maven og forårsage opkastning. Så ville fortsætte med at drikke et glas gennem et interval. For første gang så jeg Fortrans hos In-de af proctology, og det blev anbefalet at drikke der og ikke 2-3 gange i halsen. Jeg skrev i mine kommentarer ovenfor hvordan man drikker !!

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    For mig er 3 liter Fortrrance for meget! Jeg kan ikke engang overpower 2 liter - det klipper ikke, og det er det! Jeg går der, og det er tilbage! Og straks drikke et glas - for mig, vel, bare heltemod! ))) Fordi jeg drikker i små kløfter og løber rundt i en halv dag at drikke og så næsten hele natten før. Fordi det viser sig, at tarmene og studiet er klar til at arbejde mere om nødvendigt om morgenen. Derfor beder jeg dig altid om at skrive mig senere - jeg tåler det bedre - jeg sulter!

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    BabaGalchonok, hvem tvinger dig til at drikke et glas Fortrans i en gulp. Stubben er tydelig, at glasset i denne opløsning kan være beruset roligt, i sip, med meget godt. Det er godt at slikke et ikke-libanesisk skive citron (spis ikke det!), Fordi citron generelt hjælper med enhver kvalme, beroliger gagreflex. Roligt de drak et glas og tjekkede tiden - du slapper af i 15-20 minutter. At gøre alle mulige ting afviger godt fra processen. Ved 3. eller 4. glas begynder tarmene at virke, renseprocessen er begyndt. Hvis på tærsklen til modtagelse af Fortrans ikke fylder tarmene med rigelig mad, så er der 2 liter nok. På hospitalet var sidste gang nok for mig, for i modsætning til andre undersøgelser blev fødevaren henvist til den fjerne plan, og tyktarmen blev grundigt forkortet. I tilfælde af ANYUTA mener jeg, at 2 liter også ville være tilstrækkeligt nok, fordi rensning af tarmene ikke er nødvendig for hans forskning, men for genforsikring, så at stomiposen er ren. Desuden er det nødvendigt at tage højde for, at mængden af ​​Fortrans-opløsning er fuld, afhængig af tarmens tilstand (hvilken afdeling og hvilken del der fjernes), dvs. hvis du drikker lidt med hele tarmen (rektum er fjernet), så tarmen bliver ikke ren, vil det være ineffektivt at studere det. Hvis du drikker 3 liter (og alle 4 er vist til nogen), men ikke observere tidsintervallet fra slutningen af ​​rengøringen til turen til studiet, så kan der under undersøgelsen stadig være væske i tarmene, dvs. tarmen er ikke tilstrækkeligt tømt, derfor den samme konklusion - en ikke-effektiv undersøgelse. Jeg gik igennem alt dette, for ved at drage konklusioner blev der udført yderligere undersøgelser uden problemer. Selv når min mand måtte gennemgå kolonoscale og irrigoskopi, så var det meget godt, selvom han drog Fortrans uden nogen fornøjelse, stønnede og sagde: "Meget modbydeligt, men ikke dødeligt." Citronen var bare at hjælpe.

    • Log ind eller registrer dig for at skrive kommentarer

    Mine dyr! I de første linjer - tak for støtten !!

    Følgende begivenheder er som følger. Jeg sover ikke om natten - jeg lider af spasmer. Urologen klokken otte om morgenen efter at have set på prøverne, sagde at gå til hende (urografi). Jeg går der til 11 med forfærdelige smertekramper, intet, jeg vil lide. Jeg betaler 3200, jeg går forbi, jeg viser lægeundersøgelserne, og derefter: "Du kan ikke gøre, kreatinin og urinstof er høje". Kæbe dråber, gå ud. Ingen, udover lægen, vidste tydeligvis denne hemmelighed. Penge tilbage, men da fordi Lørdag. Men-shpa med analginum hjælper slet ikke. Skriver i smerte - jeg kommer hjem. to timer senere træffer vi en beslutning om at ringe til en ambulance. En ung læge ankommer. Han siger - obstruktion, det er nødvendigt på hospitalet, hvor kirurger vil bestemme helt sikkert. På hospitalet, tre kirurger (alt det var sandsynligvis), lad mig undersøge. De rørte ikke engang min mave. Alle undrer sig, når stolen var sidst. Og smerten er helbredt. De tager blod, fluorografi, et snapshot af min obstruktion, fgs. Og de informerer på forhånd - ja, der er en hindring, fordi der var ingen stol i to dage. Selvfølgelig ikke. I går spiste jeg FORTRANS, og i dag intet. Og også på tærsklen til ultralydet overvandt man ikke. Så indlæggelse, så i to dage vil de injicere brom (hvis jeg ikke forveksler) at tage billeder, for at følge bevægelsen af ​​materiens masser. Og i mandag - operationen. Og de satte mig i afdelingen for purulent kirurgi (meget overrasket) HER.

    Jeg er i tårer - smerter og nerver har gjort deres arbejde. Jeg føler noget forkert, der sker, en slags nonsens. I desperation kaldte hun sit opholdsrum, hvor de kørte på mig. Ved en tilfældighed er der Maxim Sanych? Lørdag trods alt. Jeg hører en indfødt stemme: Anya, tilfældigt er der). Han sagde, at de ville være bange for at skære mig, de ville behandle mig konservativt, dvs. vær ikke bange for ikke slagtet og inden for en time - til ham. Om Fortrans nærer - godt, at ikke alle fire drak.

    Derefter kom den læge, der gjorde FBS, ind i dette vrøvl. Sosial voksen onkel med et gråt skæg, briller - en klassiker. Han tog mig til sig selv, han følte maven med sådan kvalitet, han var grin, godt, der var ingen obstruktion. Og for at berolige, læg en enema hjemme, en lysmassager, et par flere smertestillende midler, nøje følge kost, pankreatitis, og alt vil være fint. Hvis nogen forskning, så sparing hvis muligt, som uden Fortrans, fordi anastamoz og anden terminologi. Med nyrerne, for eksempel - tomografi. Og tag nu dokumenterne og løbe herfra. Jeg skrev et afslag, det syntes mig, at lægen i beredskabsrummet var lettet.

    Hvorfor blev jeg taget til et andet hospital, ikke til den, hvor de kørte på? Desuden er de nærliggende.

    Jeg kørte til min onkolog. Han nærer at jeg er meget aktiv Anya og jeg bor ikke i fred)

    I går klokken otte om aftenen en gang, men-shpa + analgin, platifillin. Phenazepam - sikkert. Hakkede ud. Det er 7 am søndag - jeg kan ikke sove) Jeg har det fint. Obstruktionen sluttede i går. Og hos FGS blev jeg optaget på mandag, jeg gjorde det i går gratis, det er et plus.

    Jeg er chokeret. Hvad var det Der er mange følelser, resultatet er nul. To dage løb swoop! Her er en ekskretorisk urografi!

    Mine knopper blev ikke givet første gang, kan lade dem være alene?

    Flere Artikler Om Nyre